Visitants d’arreu del món es donen cita a la Unitat Alimentària
Un any més, Mercabarna va tornar a ser un centre de referència per a administracions públiques, professionals i empreses de tot el món vinculats al sector agroalimentari.
Aquestes trobades van servir perquè els visitants —principalment, responsables d’institucions nacionals i internacionals, companyies del sector alimentari i escoles de restauració— poguessin aprofundir en diferents aspectes de la gestió i el model de funcionament del polígon alimentari, així com conèixer l’àmplia oferta de productes frescos que es comercialitzen a Mercabarna.
Recull de visites del 2016
Àmbit institucional:
- Visita de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.
- Visita del diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert, i de l’assessor Carles Fainé.
- Visita de la directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Vilalta.
- Visita del cònsol general d’Emirats Àrabs, Salem Alowais.
- Delegació de quatre integrants de Mercasa i de Sotumag, la societat que gestiona els mercats majoristes a Tunísia.
Àmbit professional:
- Deu persones de sis startups participants en el projecte “Reimagine Food” d’innovació empresarial en el sector de la tecnologia i l’alimentació.
- Delegació de 26 persones procedents de l’Offshore Mariculture Conference, que està especialitzada en l’aqüicultura.
- Delegació de 36 professionals del sector agroalimentari de la província xinesa de Shandong, que van participar en la fira Alimentaria.
- Delegació de divuit productors de fruites i hortalisses de la Bretanya francesa.
- Grup de divuit agricultors de Lleida.
Àmbit educatiu:
Visita d’un total de 903 alumnes de setze centres de formació professional i cicles d’hostaleria i turisme, vuit universitats i dos centres de formació ocasional. Aquests participants s’estan formant per ser caps de cuina, cuiners, directors de restaurants, dietistes, enginyers agrònoms o economistes, entre d’altres.
- Escola d’Hoteleria i Turisme (CETT), adscrita a la Universitat de Barcelona.
- Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona.
- Escola d’Hostaleria de Sitges.
- Centre d’estudis secundaris Joan Maragall.
- Centre d’Estudis Catalans.
- INS Bernat Cavall.
- Escola de Capitació Agrària de Monells
- Escola Sant Narcís de Girona.
- Escola Núria.
- Escola d’Hostaleria Bell-Art.
- Escola Pia d’Igualada.
- Escola d’Hostaleria Hofmann.
- Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils.
- Escola Sant Ignasi de Sarrià.
- Universitat de Terrassa.
- Universitat Autònoma de Barcelona.
- Universitat Politècnica de Catalunya.
- Universitat de Girona.
- Universitat Blanquerna - Ramon Llull.
- Alexandra Formació.
- Grupo QID Soluciones.
- Gremi de Detallistes del Peix.
- Lycée Jules Lesven.
- Unió Pagesos.
Àmbit ciutadà:
- 58 persones que van visitar Mercabarna a través de La Fàbrica del Sol, un equipament de l’Ajuntament de Barcelona que dóna a conèixer diverses instal·lacions i espais de la capital catalana.